“Blijf je mensen uitdagen om alle mogelijkheden van zichzelf te onderzoeken!”

Krystle van Doorn (33) uit Amsterdam is alweer 4 jaar werkzaam bij Colt, op dit moment in de rol van HR Manager Nederland/Denemarken. In die rol houdt ze zich bezig met alle facetten van human resource management, maar zeker ook met de ondersteuning van de ‘Challenger Culture’. Dat is een inspirerende poging van Colt om terug te keren naar de roots van het bedrijf dat 25 jaar geleden vol branie en lef de telecommarkt van London openbrak.

Krystle van Doorn

Je bent na je studie International Business begonnen aan de commerciële kant van HR als externe recruiter, met commerciële targets en sales uitdagingen. Nu ben je HR-manager in een internationaal bedrijf, hoe is dat zo gekomen?

Klopt. Ik was tijdens mijn studie al geïnteresseerd in de organisatorische kant van het bedrijfsleven en specifiek in HR. Maar als starter is het niet makkelijk daarmee te beginnen. Toen leek me een start als recruiter een mooie ervaring. Het bedrijf waar ik dat deed was aan het reorganiseren en zo kwam het dat ik intern de HR mocht gaan opzetten. Toen ik later ook werd uit-gedetacheerd en zo in aanraking kwam met internationale bedrijven en hun HR-afdelingen wist ik wat mijn volgende stap zou worden.

Dit interview komt in onze nieuwsbrief die het thema ‘doorzettingsvermogen’ heeft. Wat betekent doorzettingsvermogen voor jou?

Doorzetten is overal nodig. Ik heb het nodig gehad om te komen waar ik nu ben en ik merk dat het ook essentieel is binnen de Challenger Culture hier bij Colt. Doorzetten heeft te maken met vertrouwen en jezelf en anderen toestaan om fouten te maken. Wij zijn bezig om onze salesforce te verdubbelen omdat we groei nastreven in een snel veranderende markt. Als je dan bang bent om fouten te maken gebeurt er niks. Doorzetten is ook geduld hebben en niet meteen denken dat het niks wordt als er een kleine tegenslag is.

Colt is ook een klant van S-Buddy. Zie je overeenkomsten tussen de Challenger Culture en het werk van S-Buddy?

Absoluut. Mensen die hun baan verliezen moeten ook opnieuw het vertrouwen vinden en lef hebben om nieuwe wegen te bewandelen. In dat opzicht is het werk van HR hetzelfde als dat van een S-Buddy. Blijf je mensen uitdagen om alle mogelijkheden van zichzelf te onderzoeken! Ook buiten de vertrouwde organisatie waar je misschien al jaren werkte.

Colt heeft nu wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers. Heel wat anders dan 25 jaar geleden toen een paar brutale jonge honden de telecommarkt in London openbraken. Is het niet wat ambitieus om die branie en lef terug te willen krijgen in de organisatie van nu?

Natuurlijk is Colt nu een heel ander bedrijf dan toen en is de wereld ook sterk veranderd. Maar elkaar uitdagen om wat meer lef te hebben, nieuwe dingen uit te proberen en dichter langs het randje te lopen is altijd goed. Voor iedereen.