Over Akkie Muller

Van welzijn naar de wereld van werk

Het is mooi om te zien hoe alle puzzelstukjes in mijn carrière samenvallen. Zo heb ik ooit gekozen voor een mensgerichte universitaire studie, sociale pedagogiek. Het was dan ook logisch om mijn loopbaan te starten als jongerenwerker in een berucht buurthuis te Den Haag. Dat typeerde mij toen en nu nog steeds. Mensen verder willen helpen, maar het moet niet te makkelijk zijn. En werken aan concrete resultaten. De ondernemer in mij kwam toch te weinig aan bod in de welzijnssector.  Ik besloot te gaan werken bij Randstad Uitzendbureau en wel aan de basis. Op een unit als intercedent. Een prachtige baan als mini-ondernemer in een professionele setting.

Van werknemer naar ondernemer

Na 10 jaar was het genoeg. Ik was inmiddels regiodirecteur van Randstad Amsterdam, maar miste de vrijheid van het echte ondernemen. Een corporate leider moet zich aan kunnen passen en politiek lenig zijn. Daar had ik te weinig van in huis. Ik besloot voor mijzelf te starten en wilde uitgedaagd worden door de risico’s die daarbij horen. Na een aantal jaar van aansprekende projecten te hebben geleid, veelal in mobiliteit bij de grote zakelijke organisaties van Nederland werd het tijd voor een nieuwe koers. Ik startte mijn eigen executive coachingspraktijk. Van scratch af aan. En met succes. Al jaren geniet ik van de zeer persoonlijke trajecten, waarbij ik mijzelf niet buiten schot laat. Als fulltime coach zou ik niet gelukkig kunnen worden. Dat is mentaal te belastend en ik zou het contact met het bedrijfsleven verliezen. Iets dat onmisbaar is voor iedere zakelijke coach.

Businesspartners

Vanuit mijn interim positie bij PostNL heb ik Freek Sanders leren kennen. Het klikte direct op persoonlijk en zakelijk niveau. We bedachten een innovatief outplacement concept “de Sollicitatie Buddy”. Nu een aantal jaar en vele honderden kandidaten verder voelt het nog steeds fris en inspirerend. We bedienen aansprekende Nederlandse bedrijven met  onze ’tribe’ van een tiental Sollicitatie Buddy’s. Ondernemen en resultaatgerichte persoonlijke hulpverlening komen zo mooi samen.

In 2021 heb ik de Coöperatie overgenomen. Voor Freek was het moment gekomen om een nieuw pad in te slaan. Dat komt natuurlijk voort uit de constante worsteling om dicht bij jezelf te blijven. Niet toegeven aan de druk die een professionele organisatie met zich meebrengt. En keuzes maken die zich vanuit je gevoel opdringen.

diverse_a1

Je krijgt de klanten die je verdient.
"Mijn waarden zijn vrijheid, betrokkenheid en resultaatgerichtheid. Bij het oprichten van een eigen onderneming vallen die waarden als vanzelf samen met je bedrijf. Sterker nog je eigen waarden, en die van mijn businesspartner Freek Sanders, zijn de onderscheidende elementen die S-Buddy zo bijzonder maken. Ik vind het een voorrecht dat we iedere dag een bijdrage mogen leveren aan gezonde vitale organisaties en een leven met zinvol werk voor onze kandidaten.”

Akkie Muller, eigenaar en oprichter Sollicitatie-Buddy