Bedrijven die voor Sollicitatie Buddy hebben gekozen

NUON
De samenwerking van de afgelopen jaren heeft een rotsvast vertrouwen in elkaar opgeleverd. Sollicitatie Buddy krijgt vrijheid van werken en dat leidt tot aansprekende resultaten. Nuon stelt het hierbij op prijs dat Sollicitatie Buddy korte lijnen aanhoudt, altijd bereikbaar is en zich pro actief opstelt naar de kandidaten. We nemen initiatieven en risico’s die tot praktische oplossingen leiden. Bij Nuon hebben wij de ruimte gekregen om steeds ons ‘flexibele beste wat we in huis hebben’ te geven en nieuwe wegen te verkennen die de kandidaat van ons vraagt en de arbeidsmarkt ons oplegt.

ING

Wat zo mooi is aan de ING is de enorme diversiteit in de mensen. Qua leeftijd, achtergrond, werkervaring en droombaan…en qua vertrekpunt. We begeleiden mensen die door reorganisatie hun baan verliezen, en ook mensen die na een langdurig ziekteproces weer toe zijn aan werk maar dat buiten de ING zoeken. En binnenkort kunnen ook mensen die niet weg hoeven maar wel weg willen voor onze begeleiding kiezen.
Vaak kiest de ING voor ons omdat we echt beweging creëren, door op prettige wijze altijd nabij te zijn. We geven mensen het zelfvertrouwen om net dat stapje extra te doen om succesvol te zijn in het vinden van een voor hen leuke en zinvolle baan.

Volksbank (voorheen SNS)

Vanaf het eerste contact met de Volksbank heerst er een gevoel van passie en enthousiasme. Bij beide partijen. Alsof we al jaren met elkaar samenwerkten en het volkomen logisch was dat Volksbank en Sollicitatie Buddy met elkaar in zee zouden gaan om gezamenlijk de uitdaging aan te gaan om boventallige medewerkers te helpen die nieuwe werkplek werkelijk te gaan vinden. Het vertrouwen is groot en wij zien dan ook uit naar een succesvolle en langdurige samenwerking!

Rabobank

Geweldig om te zien dat wanneer ideeën, energie en enthousiasme op elkaar aansluiten zaken ook snel kunnen gaan. Ook bij een grote organisatie als de Rabobank. De lijnen zijn kort en de aanpak praktisch, precies een omgeving waar de Sollicitatie Buddy aanpak goed zal werken. Sollicitatie Buddy past goed bij de Rabobank en andersom. We zijn dan ook blij met het vertrouwen dat we ervaren in alle contacten die we tot nu toe hebben gehad. We gaan er een succes van maken!

Telegraaf Media Groep (TMG)

Het is geen geheim dat er bij de TMG veel verandert. En dat betekent dat er ook veel wordt gevraagd van de medewerkers van TMG. Natuurlijk geldt dat helemaal voor de boventallige medewerkers. Stuk voor stuk mensen die trots zijn op wat ze hebben bereikt en emotioneel verbonden zijn aan hun werkgever. Dat maakt de uitdaging groot om samen met hen naar een nieuwe werkgever te zoeken. De passie waarmee de mensen hun werk altijd gedaan hebben helpt zeker bij het vinden van die nieuwe baan. Wij helpen daar heel graag bij en tot op heden met groot succes!

Amsterdams Medisch Centrum (AMC)

Afgelopen jaar heeft Sollicitatie Buddy een pilot gedraaid bij het Amsterdams Medisch Centrum (AMC). Werkgevers in de zorg zijn ‘eigen risicodrager voor de WW’ en dus verantwoordelijk voor de re-integratie van werkloze medewerkers. Het AMC heeft Sollicitatie Buddy gevraagd om oud-werknemers te begeleiden bij hun inspanningen richting een nieuwe baan.
Het mooie van de kandidaten bij het AMC is dat dit mensen zijn met heel diverse achtergronden. Van een HR-manager of verpleegkundige tot een inkoper of administratief medewerkster. En de visie van Sollicitatie Buddy past daar heel goed bij, omdat Sollicitatie Buddy mensen helpt bij het solliciteren in plaats van een baan voor hen zoekt. “Geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag, leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven”,  daar gelooft Sollicitatie Buddy helemaal in.  Omdat we zeer frequent contact hebben met elke kandidaat kunnen we met de methode van Sollicitatie Buddy precies dat stukje maatwerk leveren dat nodig is om sneller, beter en leuker een nieuwe baan te vinden.

 

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

De HvA is constant bezig om haar medewerkers op het juiste moment op de juiste plek te positioneren. Ze daagt haar medewerkers graag uit om de lat hoog te leggen en werk te maken van hun talent. De HvA biedt hen hiervoor vele kansen en uitdagingen om een volgende stap in hun loopbaan te maken. Als Sollicitatie Buddy zijn we ontzettend blij dat wij hierin een rol mogen spelen en medewerkers kunnen begeleiden in deze stappen. De rode draad vormen de vragen wat wil ik, wat kan ik, waar vind ik dat werk en hoe krijg ik die baan te pakken?

SB_site_images_vs-4

Als HR manager zoek je naar een samenwerking die veel verder gaat dan alleen leveren wat je afgesproken hebt. In de waan van de dag moet je alle zeilen bij zetten en je concentreren op je core-business. Sollicitatie Buddy is voor mij zo bijzonder omdat zij geheel los van onze dagelijkse operatie hun werk doen. Op fysieke afstand, maar het voelt toch als persoonlijk en dichtbij. Ik hoef ze niet te controleren of aan te sporen. Getting things done, dat is wat ze doen. Hun passie en enthousiasme straalt ook af op ons bedrijf.