Het ontstaan van Sollicitatie Buddy

Beginnen met een blanco blad

Na de zomer van 2010 zijn Freek Sanders en Akkie Muller bij elkaar gaan zitten om een bedrijf op te richten. Waarom? Omdat zij de behoefte hadden samen te gaan ondernemen. Het was een logische stap om op basis van hun jarenlange ervaring in mobiliteit iets aan de markt toe te gaan voegen. Het was een cadeautje om van scratch af aan te mogen beginnen. Er was niets, dus alles kon.

Als je doet wat je deed, dan …..

Freek en Akkie zagen dat het mobilteitsaanbod best conservatief was. Mobiliteit bestond vooral uit coachgesprekken en workshops. Weinig innovaties, en er werd nauwelijks gebruik gemaakt van de mogelijkheden die nieuwe technologie te bieden had.

Aanpassen is cruciaal voor groei

Maar ook de manier waarop mensen leven en werken verandert sterk. Denk alleen maar aan het kantoor in je broekzak; altijd een stukje thuis bij je als je onderweg bent. De mannen hadden het vermoeden dat 24/7 bereikbaar en beschikbaar zijn , oprechtheid en betrokkenheid en diepe kennis van persoonlijke transitieprocessen en de arbeidsmarkt aangeboden konden worden op een nieuwe manier. Meer anno nu en vooral anno straks.

Succes went nooit

Inmiddels zijn we een aantal jaar verder, werken we met mooie corporate klanten samen en blijkt de aanpak succesvol te zijn. Onze methodiek beperkt zich allang niet meer tot sollicitatie begeleiding alleen. We zijn nu ook actief op outplacement en carrière coaching. En ook dat gaat met een Sollicitatie Buddy sneller, beter en leuker.

In 2021 heeft Akkie de Coöperatie overgenomen. Voor Freek was het moment gekomen om een nieuw pad in te slaan. Dat komt natuurlijk voort uit de constante worsteling om dicht bij jezelf te blijven. Niet toegeven aan de druk die een professionele organisatie met zich meebrengt. En keuzes maken die zich vanuit je gevoel opdringen.