Onze filosofie

Ervaring in vernieuwende mobiliteitsaanpak

Door onze jarenlange ervaring met mobiliteit hebben we met veel verschillende mensen met verschillende achtergronden samengewerkt. Hierdoor komen we steeds meer tot de kern van wat outplacement moet zijn: de kern is reflectie én actie. Daarom maken wij vanaf de start van ons bedrijf gebruik van actiegerichte professionals die ook in staat zijn om de kandidaten die ze begeleiden te ondersteunen in reflectie en nadenken over wat ze nou werkelijk willen. Kenmerkend in onze aanpak is dat we niet eerst een paar maanden reflecteren en nadenken over, maar onze kandidaten stimuleren om na te denken én actie te ondernemen. Omdat de actie ook weer feedback geeft over de richting. We voelen ons vrij om buiten de gebaande paden te gaan en dat geven we ook mee aan onze Sollicitatie Buddy’s en aan onze kandidaten. We zijn innovatief en maken gebruik van de laatste inzichten vanuit de wetenschap.

Én-én

We maken gebruik van een én-én benadering: we combineren inzichten vanuit de wetenschap met onze 15 jaar aan ervaringen uit de praktijk. We zijn zowel zakelijk als betrokken. We geven maximale ruimte én maximale sturing. We combineren de instrumentele kant van solliciteren (sollicitatiebrief, cv, sollicitatiegesprek, vacatures vinden en analyseren, netwerken, social media) met de persoonlijke kant van solliciteren (zelfkennis, motivatie, lef, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, creativiteit, presentatie). We zijn proces- én resultaatgericht. Zo zorgen we ervoor dat het solliciteren beter, leuker én sneller verloopt.

Leren en experimenteren

Centraal in onze aanpak staat leren: we zijn zelf een lerende organisatie en mogen fouten maken. Elke 2 maanden hebben we een intervisie bijeenkomst voor onze Sollicitatie Buddy’s en 2 keer per jaar hebben we een opleidingsdag. In onze begeleiding van de kandidaten stimuleren we het aannemen van een leerdoel-oriëntatie, omdat uit onderzoek blijkt dat dat de kans op het succesvol vinden van een baan vergroot. Als mensen namelijk het sollicitatieproces zien als een leerproces dan besteden ze meer tijd aan het solliciteren, laten ze meer doorzettingsvermogen zien en minder uitstelgedrag, kunnen ze beter omgaan met teleurstellende feedback (afwijzingen) en dat leidt ertoe dat ze sneller een baan vinden.

 

Persoonlijk professioneel

We werken voor verschillende grote organisaties (o.a. Nuon, ING, Rabobank, Volksbank, TMG, AMC, gemeente Haarlemmermeer, Hogeschool van Amsterdam). Deze organisaties kiezen voor ons omdat ze ons herkennen in de professionele aanpak én vanwege onze persoonlijke aandacht met veel betrokkenheid naar de kandidaat. En het feit dat onze aanpak leidt tot resultaten.

Flexibiliteit en inhoudelijkheid

We passen onze begeleiding aan op de persoon. We kijken naar wat het individu nodig heeft en creëren eigenaarschap bij de kandidaat die daarmee vorm geeft aan zijn of haar eigen proces om een volgende carrièrestap te realiseren. Daar ligt uiteindelijk ook de verantwoordelijkheid. Bij het individu.

Duurzaamheid

Daarnaast vinden we bij Sollicitatie Buddy het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een duurzame planeet. Wil je daar meer over lezen, lees dan onze duurzaamheidsverklaring: Sollicitatie Buddy en Duurzaamheid 2018.