Een outplacementtraject aangeboden?

En dan is het zover

Je hebt de boodschap nu zwart op wit. Je gaat vertrekken bij je huidige werkgever. In jouw outplacementovereenkomst staat beschreven van welke begeleiding je gebruik kunt maken. Als je kiest voor Sollicitatie Buddy maak je natuurlijk eerst kennis met jouw eigen begeleider (ster). Jullie maken kennis met elkaar en met onze organisatie.

Kennismaken met je Sollicitatie Buddy

Je zet samen de lijnen uit van het traject dat jullie gaan volgen. Dat houdt in; het bepalen van wat je kunt, wat je wilt en hoe je je beoogde baan gaat bemachtigen. Tijdens de intakeworkshop wordt je al veel duidelijk over jezelf en wat je te doen staat. Jouw CV en je LinkedIn worden gecheckt, we brengen je netwerk in kaart en zo krijg je jouw baanopties op de korte termijn direct in het vizier.

Jouw concurrenten ben je steeds een stapje voor

Door samen op de momenten dat het jou schikt en het nodig is snel te kunnen schakelen met jouw Sollicitatie Buddy ben je steeds een stapje voor. Je reageert scherp en pro-actief op de mogelijkheden die zich voor doen. Ook creëren jullie samen nieuwe mogelijkheden die je uit je netwerk kunt halen. Maar ook open sollicitaties en cold calling kunnen soms nodig zijn. Dat is best spannend, maar je staat er niet alleen voor. Jouw Sollicitatie Buddy wijst je de weg, leert je de kneepjes van het sollicitatie-vak en bereidt alles gedegen met je voor. Zo ben je je concurrenten vaak sneller af of presenteer je jezelf net iets scherper dan de rest.