Samen solliciteren

Een ervaren sparringpartner

Het zoeken en vinden van een nieuwe baan is een eenzaam proces. Het vergt veel zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en discipline. Uit ervaring weten wij dat de meeste sollicitanten daar moeite mee hebben. Daarnaast zijn er een aantal kerncompetenties die het succes van solliciteren beïnvloeden en waarvan er bij kandidaten vaak één of meerdere ontbreken. De Sollicitatie Buddy biedt gerichte ondersteuning om deze competenties te ontwikkelen of te versterken door te voorzien in een ervaren sparringpartner.

Wat is een Sollicitatie Buddy?

Een persoonlijke steun en toeverlaat bij het solliciteren en het leren solliciteren. Een betrokken klankbord waarbij men 24/7 terecht kan voor handige tips & trucs, een luisterend oor of een flinke oppepper als het even tegen zit. Met een Sollicitatie Buddy kunnen jullie medewerkers sparren over hun brief en cv, maar ook tips krijgen om beter te netwerken, even stoom afblazen als ze zijn afgewezen. En natuurlijk ook een feestje vieren als ze een ronde verder zijn.
Sollicitatie Buddy’s zijn arbeidsmarktprofessionals met veel kennis en ervaring op het gebied van solliciteren. En die kennis en ervaring gebruiken ze graag om jullie (ex) medewerkers sneller aan een goede baan te helpen.

Persoonlijke aanpak

De boventallige medewerker krijgt een abonnement op een persoonlijke Sollicitatie-Buddy. Zodra hij of zij een baan heeft gevonden stopt de begeleiding en dus ook het abonnement.
Een persoonlijke klik leidt tot betere resultaten, daarom start het traject met een uitgebreide persoonlijke kennismaking met de beoogde Sollicitatie Buddy.

Direct meters maken

Tijdens deze kennismaking ontvangt men ook informatie over het begeleidingsproces en de achtergronden van het concept, waaronder de leerdoeloriëntatie. Er wordt gestart met het traject door een specifieke oefening te doen en samen alvast het cv en/of LinkedIn profiel te beoordelen. Na deze kennismaking verloopt de persoonlijke begeleiding door onze Sollicitatie Buddy volgens de persoonlijke wens van de kandidaat. Zo hebben zij net zo veel persoonlijk contact met hun Sollicitatie Buddy als nodig en gewenst is en staat jullie medewerker er dus nooit alleen voor.
De Sollicitatie Buddy is 24/7 beschikbaar en bereikbaar.

Voordelen

Er is altijd een vertrouwd persoon waar men op terug kan vallen, die ook als stok achter de deur kan dienen. Tijdrovende coaching-gesprekken zijn niet aan de orde.
De medewerker leert gebruik te maken van zijn of haar netwerk, om te gaan met social media en te werken aan competenties die later ook goed van pas komen. Ook na de Sollicitatie Buddy periode kunnen ervaringen gedeeld worden en kan men steun vinden in de Sollicitatie Buddy Twitter-, LinkedIn en Facebook-groepen.