Samen solliciteren

Een ervaren sparringpartner

Het zoeken en vinden van een nieuwe baan is een eenzaam proces. Het vergt veel zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en discipline. Uit ervaring weten wij dat de meeste sollicitanten daar moeite mee hebben. Daarnaast zijn er een aantal kerncompetenties die het succes van solliciteren beïnvloeden en waarvan er bij kandidaten vaak één of meerdere ontbreken. S-Buddy biedt gerichte ondersteuning om deze competenties te ontwikkelen of te versterken door te voorzien in een ervaren sparringpartner.

Wat is een S-Buddy?

S-Buddy staat voor sollicitatie-buddy: een persoonlijke steun en toeverlaat bij het solliciteren en het leren solliciteren. Een betrokken klankbord waarbij men 24/7 terecht kan voor handige tips & trucs, een luisterend oor of een flinke oppepper als het even tegen zit. Met een S-Buddy kan je sparren over je brief en cv, tips krijgen om beter te netwerken, even stoom afblazen als je bent afgewezen maar ook een feestje vieren als je een ronde verder bent.
S-Buddy’s zijn arbeidsmarktprofessionals met veel kennis en ervaring op het gebied van solliciteren. En die kennis en ervaring gebruiken ze graag om jullie (ex) medewerkers sneller aan een goede baan te helpen.

Persoonlijke aanpak

De boventallige medewerker krijgt een abonnement op een persoonlijke Sollicitatie-Buddy. Zodra hij of zij een baan heeft gevonden stopt de begeleiding en dus ook het abonnement.
Een persoonlijke klik leidt tot betere resultaten, daarom start het traject met een uitgebreide persoonlijke kennismaking met de beoogde S-Buddy.

Direct meters maken

Tijdens deze kennismaking ontvangt men ook informatie over het begeleidingsproces en de achtergronden van het concept, waaronder de leerdoeloriëntatie. Er wordt gestart met het traject door een specifieke oefening te doen en samen alvast het cv en/of LinkedIn profiel te beoordelen. Na deze kennismaking verloopt de persoonlijke begeleiding door onze S-Buddy volgens de persoonlijke wens van de kandidaat. Zo hebben zij net zo veel persoonlijk contact met hun S-Buddy als nodig en gewenst is en staat jullie medewerker er dus nooit alleen voor.
De S-Buddy is 24/7 beschikbaar en bereikbaar.

Voordelen

Er is altijd een persoon waar men op terug kan vallen, die ook als stok achter de deur kan dienen. Tijdrovende coaching-gesprekken zijn niet aan de orde.
De medewerker leert gebruik te maken van zijn of haar netwerk, om te gaan met social media en te werken aan competenties die later ook goed van pas komen. Ook na de S-Buddy periode kunnen ervaringen gedeeld worden en kan men steun vinden in de S-Buddy Twitter-, LinkedIn en Facebook-groepen.