Sollicitatie tips & tricks

icon-sbuddy-werknemer

5 concrete manieren om creatief te solliciteren

De toegevoegde waarde van creativiteit bij solliciteren is dat
 het je als sollicitant helpt om meer verschillende banen te vinden en dat het je veel meer diversiteit brengt in het zoekproces zelf. Dan wordt de kans dat je een baan vindt echt groter…

icon-sbuddy-werknemer

Hoe blijf jij gemotiveerd in het sollicitatie-proces?

Dit keer geen tips of adviezen in mijn blog, maar een korte (ietwat technische) uiteenzetting over verschillende vormen van motivatie en aan het einde een aantal vragen aan jou als sollicitant.

icon-sbuddy-werknemer

It is risky to be safe! 20 vragen die je helpen op te vallen

Lef. Moed. Durf. Woorden voor dingen die we eng vinden. Iets doen wat je niet durft. Het lef hebben om iemand aan te spreken die je niet kent. De moed hebben om eens een keer wat anders te doen…

icon-sbuddy-werknemer

Jeugddromen

De mensen die we begeleiden bij het vinden van een baan vinden het soms moeilijk om te bepalen wat ze nou eigenlijk echt zouden willen doen in hun werk. En dat is het vaak ook. We leven immers in een tijd waarin er veel meer keuzemogelijkheden zijn dan vroeger.

icon-sbuddy-werknemer

Makkelijker de speld in de hooiberg vinden

Solliciteren is matchen. En de juiste match vinden is nog niet zo makkelijk. Er zijn immers tienduizenden bedrijven en meer dan 150,000 vacatures waar je op kan solliciteren.

icon-sbuddy-werknemer

Hoe ontwikkel je zelfkennis in 6 concrete stappen?

Het stellen van doelen is belangrijk voor het zoekproces naar een baan. Daarnaast wordt vaak in een sollicitatiegesprek gevraagd om iets over jezelf te vertellen: dat is een mooi moment om de richting van het gesprek te bepalen.

icon-sbuddy-werknemer

Omgaan met afwijzingen

Wie gaat solliciteren, krijgt te maken met afwijzingen. Er zijn immers veel meer sollicitanten dan dat er vacatures zijn. Het is dus belangrijk dat je leert om te gaan met tegenslag. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

icon-sbuddy-werknemer

6 principes die je helpen om een blijvende indruk te maken

In het boek De plakfactor laten de broers Dan en Chip Heath zien welke zaken zo’n indruk maken dat ze blijven plakken. En dat is natuurlijk wat je als sollicitant wilt: op een positieve manier blijven plakken in het geheugen van de selecteur.