80 van de 100 mensen vonden binnen 6 maanden een andere baan

Nicole Loeffen, 50 jaar, uit Haarlem kwam 3 jaar geleden in contact met S-Buddy. Met haar werkverleden bij de ABN AMRO weet Nicole zeer goed wat er in banken en bij reorganisaties en hierdoor getroffen medewerkers speelt.

Door haar werk als trainer/coach in leerprogramma’s met de focus op (persoonlijk) leiderschap, verandering en teamontwikkeling snapt Nicole de uitdagingen van outplacement, boventalligheid en andere loopbaanvraagstukken in vele verschillende organisaties.

SB_site_images-11

Hoe kwam je in contact met S-Buddy?

Omdat ik gecertificeerd e-coach ben kwam ik via mijn netwerk in contact met Akkie Muller van S-Buddy.

Hoe was dat?

Akkie en ik hadden direct een enorme klik. We spraken af dat ik naast S-Buddy werk ook een account in de financiële sector zou gaan oppakken. Er waren net voorzichtige contacten met ING en toen hebben we besloten dat ik dat op zou gaan pakken. Uiteindelijk werk ik op dit moment niet als S-Buddy omdat ik veel hele dagen train en dus niet 24/7 bereikbaar ben voor onze kandidaten, maar ben ik wel met veel plezier verantwoordelijk voor onze dienstverlening aan de ING

Heel wat anders?

Deels. Ik vind het leuk om de coördinerende rol op me te nemen. Heb voor de start met Margaret en Jantine als S-buddy’s een team gevormd en we zijn aan de slag gegaan. En heb natuurlijk ook regelmatig contacten met andere S-Buddy’s om te kijken wie welke aanvulling op ons team kan bieden en van elkaar te leren.

En, hoe is de relatie met de ING inmiddels?

Heel goed mag ik wel zeggen. We begeleiden alweer een tijd boventalligen van de ING naar een nieuwe baan. Daarnaast werden we gevraagd door ING om ook te gaan werken met langdurig zieke medewerkers door de afdeling Health & Services. Omdat men daar had gehoord dat de enorme betrokken begeleiding vanuit S-Buddy mensen werkelijk in beweging krijgt. En als laatste doen we sinds kort mee aan ‘Kies-Je-Koers’, waarbij de S-Buddy begeleiding is opgenomen in het reguliere opleidingsaanbod van de ING. Zo helpen we werkenden bij ING met hun loopbaan en stimuleren we duurzame inzetbaarheid, eigenlijk is het een soort loopbaancoaching.

Je werkte ooit lang bij de ABN AMRO, heb je nu wat aan die ervaring?

Zeker, ik heb bij de ABN AMRO veel mensen naar ander werk begeleid, zowel intern als extern. Ook heb ik als zzp’er in de periode daarna bij een grote zorginstelling gewerkt als loopbaancoach. Ik ben er best trots op dat 80 van de 100 mensen die ik begeleid heb binnen 6 maanden een andere baan vonden waaronder een dame van 62 jaar.

Klinkt alsof je weet waar je over praat Nicole. Wil je nog wat kwijt aan de lezers van onze nieuwsbrief?

Ja. Een situatie kun je niet veranderen, hoe je ermee omgaat wel. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je daarin maakt en dus ook hoe je omgaat met je loopbaan. Maak er wat leuks van voor jezelf en organiseer hulp waar nodig.