Proactief loopbaangedrag

Loopbaan of renbaan?

‘Carrière’ komt uit het Frans en betekent ‘renbaan voor paarden’. Zo voelt het soms ook: dat je aan het rennen bent. In rondjes. Een andere lezing is dat een baan wellicht is ontstaan via de uitdrukking ‘baantje rijden’ voor schaatsers die geen verre en vermoeiende tocht buiten de ijsbaan aandurfden of -konden.

Het maken, in carrière maken, duidt op invloed hebben op, kunnen bepalen. En het legt de verantwoordelijkheid impliciet bij jou neer als carrièremaker. Als een soort Chief Career Officer van je eigen BV. Je bent je eigen merk geworden. Je moet nadenken over je persoonlijke positionering en bouwen aan je netwerk. Je eigen stip op de horizon bepalen. De weg van je loopbaan ligt immers open, de mogelijkheden zijn oneindig. Je hebt er zin in en vraagt je tegelijkertijd af: hoe baan ik me de juiste weg door mijn carrière? Hoe zorg ik ervoor dat ik kom waar ik wil komen? Hoe krijg ik zowel tijdens de reis als bij het bereiken van mijn doelen een gelukkig gevoel?

Proactief aan de slag gaan met je loopbaan kan je helpen ervoor te zorgen dat je de juiste koers kiest en voorbereid bent op een wereld vol onzekerheden. Wil je proactief aan de slag en stappen zetten? Geef je dan op voor onze webinar Proactief loopbaangedrag door een mail te sturen naar: freek.sanders@sbuddy.nl. In deze webinar maken we onder andere gebruik van de inzichten van Jessie Koen, assistant professor op het gebied van “Work & Organizational Psychology” aan de Universiteit van Amsterdam.

Een voorproefje van de webinar vindt je in deze slidesL Webinar proactief loopbaangedrag.