De Volksbank en S-Buddy vinden elkaar in nieuwe arbeidsmarktscan

De Volksbank en S-Buddy gaan een samenwerking aan voor een arbeidsmarktscan gecombineerd met e-coaching. Hans Oomen van de Volksbank en Dick Wassenberg van S-Buddy schudden elkaar afgelopen maand de hand, na het tekenen van het ‘arbeidsmarktscan- akkoord’.

Je hebt een baan en je zit prima. En toch is het goed om te weten hoe je positie eigenlijk is op de arbeidsmarkt. Je weet nooit wat er kan gebeuren en als je weet wat speelt ben je er klaar voor als onverwachts de wereld om je heen ineens zomaar verandert.

Iedereen zou jaarlijks een APK’tje moeten doen om te kijken in hoeverre hij of zij nog wel ‘fit’ is voor de arbeidsmarkt. De nieuwe regering is er druk mee bezig en het is het gesprek van de dag op vele HR afdelingen. Maar de Volksbank is al verder en staat op het punt om deze nieuwe mogelijkheid voor alle medewerkers uit te rollen.

S-Buddy werd gevraagd een voorstel te doen waarbij uiteraard de e-coaching en de ervaring op arbeidsmarktgebied van S-Buddy goed van pas komt. Inmiddels zijn S-Buddy en de Volksbank samen al wat stappen verder en gaat de arbeidsmarktscan 8 februari de lucht in.

Uiteraard zullen medewerkers, managers en HR adviseurs de weg nog moeten gaan vinden naar de mogelijkheden van de scan en de bijbehorende duiding door een S-Buddy arbeidsmarktspecialist. Maar de fundamenten staan en door de automatisering van het geheel en de makkelijke manier om via skype of telefoon de coaching snel en eenvoudig, zonder veel tijdverlies, tot je te nemen gaat er voor zorgen dat deze nieuwe manier van loopbaancoaching snel ingeburgerd zal zijn.