Een paard als coach!

Een paard als coach!

De zoektocht naar een nieuwe baan kan heel wat teweeg brengen. Omdat paarden jouw energie voelen en je sterker willen maken kan een coaching met een paard in korte tijd een doorbraak realiseren voor jou als persoon, waardoor je je ook sterker voelt in het sollicitatieproces. Daarom biedt S-Buddy nu ook paardencoaching aan. Wat dat inhoudt, lees je hier.

Waarom een paard?

“Het paard is een spiegel van jou”…is een veelgebruikte uitspraak. Paarden voelen onze energie en wat er op dat niveau bij ons speelt beter dan dat we dat zelf kunnen. Ze laten ons dit zien door middel van hun lichaamstaal.

Hoe komt dat?

Omdat paarden prooidieren zijn en in een kudde leven is het van groot belang dat de kudde (de groep/het team) zo sterk mogelijk is, en dus ook iedereen die tot die kudde behoort. Als wij bij het paard in de ruimte zijn maken wij op dat moment voor het paard onderdeel uit van zijn/haar kudde.  Het paard zal er alles aan doen om jou sterker te maken, dat maakt immers ons als kudde ook sterker.

Hoe gaat dat dan?

Bij een paarden coaching ben je samen met onze paarden coaches (Nicole Loeffen en Elly Albers) en een paard dat helemaal vrij kan rondlopen in een afgezette ruimte. Jij brengt een vraag in, iets waar je mee zit of waar je nieuwsgierig naar bent.

De coach begeleidt jou en vertaalt wat het paard jou laat zien. Er zijn weinig woorden nodig, we werken met beelden en de aanwezige energie. Een paarden coaching kan emotioneel zijn en een diepe inwerking hebben. Daarom is het is goed om alles eerst te laten doorwerken en er pas later over na te praten. Als jij dat wilt kan dat dan ook met je paardencoach over de ervaring en het effect op jou.

Wat een paard tot een bijzondere co-coach maakt is dat deze:

  • Geen oordeel heeft, alles wat er is mag er zijn
  • Leeft en handelt in het hier en nu
  • Hoog sensitief is op energie, ook op jouw energie
  • Via de lichaamstaal een hele heldere boodschap geeft.

Benieuwd naar de ervaringen van de deelnemers?

Hieronder lees je de ervaringen van de deelnemers aan onze workshop

I.T. het coachpaard van Tineke Den Bakker

Voor de paarden coaching heb ik beperkt met paarden te maken gehad. Ik vond paarden altijd mooi, maar wel heel erg groot en sterk. Tijdens de paarden coaching werd hier heel goed op ingespeeld. Ik heb me de hele coaching sessie veilig gevoeld, waardoor ik me samen met de coaches helemaal kon focussen op mijn eigen vraag en proces.

De coaching startte met een intake gesprek waarin op hele prettige en betrokken wijze mijn vraag voor de paarden coaching concreet werd gemaakt. Vervolgens gingen coaches, het paard en ik met mijn vraag de paddock in. Er ontrolde zich een proces waarbij emotioneel veel met mij gebeurde. De coaches hebben mij hierbij op een hele zachte en liefdevolle manier begeleid. Het gesprek met de coaches na de paddock-sessie vond ik heel zinvol. Al met al heb ik de paarden coaching als heel prettig ervaren, heeft het me belangrijke inzichten gegeven en zijn op emotioneel gebied ‘dingen’ aangeraakt en verzacht.

Mireille Huijbers over haar paardencoaching

“Paardencoaching bij Nicole Loeffen was niet alleen een leerzame en bijzondere ervaring maar heeft zelfs iets doorbroken wat mij in het leven soms best wel in de weg kon staan.

Ik zie Nicole als een tolk tussen mij en het paard. Op een integere en verhelderende wijze vertaalt zij hoe het paard op jou reageert, wat best confronterend kan zijn maar ook heel speciaal.

Eigenlijk valt het niet uit te leggen en zou ik het gewoon gaan doen, tenminste als je meer over jezelf wilt leren”

Remco Prickarts met coachpaard Flexx

Het is best wel een roerige periode waarbij ik gelukkig wel gesteund wordt door herinnering aan en de ervaring met paarden coaching. Toen ik kort daarna geveld was door een nare griep betrapte ik mezelf erop dat ik automatisch meer oog had voor alles en iedereen, behalve mezelf.

Ik zie mezelf nog staan in die grote, lege manege… ongemakkelijk en onrustig… Hoewel het ongemak onderdeel bleef, is er wel een begin gemaakt… een opening. Daar ben ik jou en Elly dankbaar voor.

Het is een unieke en authentieke ervaring om zo geconfronteerd te worden met je innerlijke strijd.

Ik heb twee katten die ook instinctief aanvoelen hoe ik in mijn vel zit maar een paard heeft meer geduld ???? Dank je wel Nicole en Elly.

Tarief en aanmelden

Omdat dit een individuele sessie is met een gespecialiseerde coach en een paard op een bijzondere locatie (Arnhem of Haarlem) zijn hier eenmalig extra kosten aan verbonden. Deze zijn € 250 excl. BTW. Wil je meer weten of een paardencoaching reserveren? Neem dan contact op met Nicole Loeffen 06-12583916.