“Er is een kentering naar een beleefwereld”

Bert Roelofs, 56 jaar uit Tiel, was sinds 2009 directeur Human Resources bij het AMC in Amsterdam. Toen hij in 2016 bemerkte dat zijn werk hem meer energie kostte dan hem opleverde is hij in goed overleg met het AMC gestopt en op zoek gegaan naar een nieuwe passende uitdaging. Zelf is hij een groot voorstander van een Buddy bij veranderingen in je loopbaan en dus toen hij een S-Buddy kreeg aangedragen voor hemzelf zei hij volmondig ja!

Je bent een zeer ervaren HR man en als directeur HR van het AMC gepokt en gemazeld binnen het vak. En toch heb je samengewerkt met een S-Buddy in jouw zoektocht op de arbeidsmarkt. Vertel….

Ik roep al heel lang dat het voor iedereen goed zou zijn een Buddy te hebben bij welke stap dan ook op de arbeidsmarkt. Dus dat geldt zeker ook voor mij. Een Buddy helpt je reflecteren op jezelf en je situatie. Bovendien ben je als werkende niet bezig om je CV echt gericht te maken om te communiceren met de arbeidsmarkt, net als je LinkedIn pagina of je manier waarop je met je netwerk communiceert. Een Buddy met verstand van zaken die je hierbij helpt is bijzonder nuttig en prettig.

Je bent eerst een periode zonder Buddy de arbeidsmarkt opgegaan…..

Klopt. Ik heb wat opleidingen en cursussen gevolgd. En uiteraard ook verkennende gesprekken gevoerd. Ik liep tegen een aantal zaken op zoals mijn leeftijd en mijn CV. Toen werd ik gebeld door het AMC omdat ik, net als anderen in mijn situatie, in aanmerking kwam voor ondersteuning door S-Buddy. Na een gesprek met Akkie Muller werd ik gekoppeld aan Margaret.

Hoe verliep dat contact?

Margaret is zeer ervaren, direct, empathisch en heel goed in staat om onpartijdig reflectie te geven zonder oordeel. Daar heb ik heel veel aan gehad. Met haar kon ik ook prima bespreken hoe ik mijn netwerk nog beter kon inzetten.

Je zei al eerder dat je iedereen een Buddy gunt in zijn of haar bewegingen op de arbeidsmarkt. Hoe zie je dat?

Of je nu ergens vertrekt, ergens nieuw binnenkomt of midden in een baan zit, het is altijd belangrijk om bezig te zijn met je eigen duurzaamheid. Ik denk dat bedrijven bijvoorbeeld bij sollicitatieprocedures, na de eerste ronde, sollicitanten een Buddy moeten aanbieden. Dat maakt het proces beter en gerichter. Ik zou dat een Performance Buddy noemen.

Je gaat per 3 april starten als HR manager bij het Gelre Ziekenhuis. Ga je dan ook een performance S-Buddy inschakelen?

Ik ga zeker bellen en weet jullie te vinden als ik reflectie nodig heb.

Jij bent een man met veel ervaring als eindverantwoordelijke op HR binnen de gezondheidszorg. Zie je ontwikkelingen of verschuivingen in jouw vakgebied?

Er is veel aan de hand, zowel binnen de gezondheidszorg als op de gehele arbeidsmarkt. Door de individualisering zie je dat patiënten mondiger worden, meer kennis hebben omdat ze zaken op kunnen zoeken op het internet. Dat vraagt om meer transparantie en stelt hogere eisen aan de kwaliteit van de zorg. Bovendien zie je een enorme technische ontwikkeling, juist ook binnen de gezondheidszorg.

Wat betekent dat voor HR?

We komen uit een systeemwereld, zakelijk en procesgericht. De kentering is naar een beleefwereld waar passie, vakmanschap, beleving, plezier en zingeving steeds belangrijker worden. Dat betekent weer dat we moeten leren mee te bewegen met de veranderingen, mobieler en flexibeler moeten zijn dan vroeger. Ik noem dat Human Leadership in plaats van het zakelijke Human Resources.

Hoe pas je dit voor jezelf toe?

Met mijn nieuwe werkgever heb ik bijvoorbeeld afgesproken dat ik naast mijn nieuwe baan ook nog dingen blijf doen voor mezelf. Ik onderneem zelf, organiseer congressen, adviseer en ondersteun organisaties. Als Roelofs Advies en Resultancy. Dat vond men een goed idee bij het Gelre. Zo blijf ik flexibel en mobiel en duurzaam bezig in mijn eigen werk en positie op de arbeidsmarkt.

Wil je tenslotte nog iets kwijt aan onze lezers?

Kort en krachtig, blijf investeren in jezelf!