“Je moet je wel kwetsbaar durven opstellen”

René Goertz (53) uit Echt in Limburg was medewerker kenniscentrum bedrijfsmanagement toen hij te horen kreeg dat hij boventallig werd bij de Rabobank. En ook al werkte hij 30 jaar bij de Rabobank, toch was de schok voor hem niet al te groot, hij zag het al een tijdje aankomen.

Je vertelde dat je je ontslag zag aankomen. Heb je daarmee eerder al wat gedaan?

Jazeker, ik heb opfriscursussen Engels en Excel gedaan en een coachingstraject bij Competenza in Sittard doorlopen. Dat werd gefaciliteerd door de Rabobank.

 

Je gaf aan dat je ontslag geen grote schok was. Hoe voelde het wel voor je?

Rabobank was nooit een bewuste keus maar gaandeweg bleek het een hele tijd zeer goed te passen. Maar na 2007 werd de Rabobank van familie langzaamaan meer werkgever. We groeiden een beetje uit elkaar.

 

Wat heb je uiteindelijk gedaan toen je boventallig werd?

Ik was eigenlijk zeer positief, ik dacht: “dat gaat wel lukken”! Maar al snel kwam ik erachter dat mijn woonplaats, werkervaring en leeftijd alles een stuk onzekerder maakten.

 

Vertel….

Ik zou een contract krijgen bij een detacheringsbureau totdat dit plotseling niet doorging omdat ik een te eenzijdige werkervaring had. Dat hakte er in bij mij, ik werd daar onzeker van. Bovendien solliciteerde ik veel maar nadat ik bij een sollicitatie 2e was geworden werd ik eigenlijk niet meer uitgenodigd, het werd stil…

 

Waarom toen met S-Buddy gaan werken?

Trix Scheffers, mijn mobiliteitsmanager, kwam ermee. Een sollicitatiespecialist die mee kijkt naar mijn brieven, CV, LinkedIn profiel, dat kon ik goed gebruiken om weer op gesprek te kunnen komen bij bedrijven.

 

Heeft het je situatie veranderd?

Het grappige was dat ik net toen ik met Margaret, mijn S-Buddy, in contact kwam ik een klein succesje had bij een sollicitatie en op gesprek mocht komen. Dat overlapte elkaar een beetje.

 

Was S-Buddy net te laat of net op tijd?

Misschien wel net op tijd! Margaret heeft me nog wat tips en tricks mee kunnen geven. En prompt werd ik aangenomen.

 

Wat geweldig. Dus daarna geen contact meer gehad met S-Buddy?

Jawel. Margaret is een warm en betrokken persoon wat heel fijn is. Ze heeft me in het beginproces goed geholpen en ook daarna nog regelmatig geïnformeerd.

 

Hoe werkte dat bij jou, vooral telefonisch contact met je S-Buddy?

Inderdaad telefonisch contact. Je moet je wel kwetsbaar durven opstellen in die gesprekken, anders heeft het geen zin. Bij Margaret lukte dat prima omdat ze echt naar je luistert, het contact is heel persoonlijk. Bovendien hadden Trix en Margaret ook een goede afstemming met elkaar.

 

En hoe gaat het in je nieuwe baan?

Het was behoorlijk wennen. Het is druk en chaotisch en natuurlijk een heel andere omgeving dan bij de Rabobank. Ik heb een tijdelijk contract tot maart. Hoe het nadien verder loopt is nog niet duidelijk op dit moment. Misschien heb ik Margaret nog nodig maar de lijntjes staan nog open met haar.

 

Wil je nog wat kwijt aan onze lezers?

Volg je hart, er is meer dan alleen de Rabobank!