“Ik lig nog goed in de markt”

Judith Corbey is Area Manager Social Projects bij Vattenfall. In 2011 heeft ze al eens een loopbaancoachingstraject doorlopen, wat haar veel heeft opgeleverd. Binnen Vattenfall mag iedere 45-plusser deelnemen aan een loopbaanprogramma, voor haar een mooie gelegenheid om “de boel weer eens op te frissen”, zoals ze zelf zegt.

“De vraagstukken die ik nu heb verschillen toch behoorlijk ten opzichte van het traject dat ik in 2011 heb gedaan. Ik wil nu vooral inzicht krijgen in de soorten functies die ik zou kunnen gaan doen met de opleidingen en ervaring die ik nu heb.”

Meer rust tussen de oren
“In een oriënterend gesprek met Peter Koorn heb ik mijn vragen neergelegd en zijn we eigenlijk gelijk aan de slag gegaan. Wat me al in dat eerste gesprek duidelijk werd, is dat ik ondanks mijn leeftijd, me toch eigenlijk geen zorgen hoef te maken voor het vinden van een eventuele andere baan, als dat nodig mocht zijn. En dat geeft me, na dat eerste gesprek, al zoveel meer rust tussen de oren.”

“Ik zou het iedereen aanraden om af en toe in je carrière een loopbaangesprek aan te gaan. Dergelijke gesprekken geven je niet alleen handvatten om je loopbaan te continueren of te veranderen, maar ook inzicht in je eigen kunnen en competenties. Soms is dat een bevestiging, maar soms ook een eye-opener.”