Maak kennis met S-Buddy Manon Kors

Manon Kors (43, Santpoort-Zuid) is een en al energie en positiviteit. Ze begon haar carrière lang geleden als intercedent bij Randstad en is inmiddels specialist als het gaat om solliciteren, de arbeidsmarkt, omscholen en outplacement. Ze werkt sinds een jaar ook als S-Buddy. We stellen haar graag aan de lezers van onze nieuwsbrief voor.

SB_site_images-5

Hoi Manon. Ooit begonnen bij Randstad Uitzendbureau. Hoe kijk je daarop terug?

Heel positief. Ik heb onder andere 5 jaar als accountmanager bij Yacht gewerkt en nog steeds als ik over de ringweg Amsterdam langs al die bedrijven rijd herinner ik me alle bezoeken en hoe het daarbinnen was en voelde.

Na Randstad heb je je aangesloten bij TalentFirst …….

Klopt. Daar werkte ik al samen met Akkie Muller van S-Buddy en werd mijn interesse voor S-Buddy gewekt. In 2016 ben ik weggegaan bij TalentFirst en gaan praten met Akkie over de rol van S-Buddy. Na dit gesprek wist ik het zeker: dit is helemaal een club die bij mij past!

En, hoe bevalt het?

Helemaal goed. Ik ben nu met meerdere kandidaten bezig. Net goed nieuws binnen gekregen van een man van 53 die ik begeleid en die zijn hele leven bij Colt heeft gewerkt en totaal niet meer wist hoe te solliciteren. Hij heeft nu met mijn hulp een baan aangeboden gekregen met doorgroeimogelijkheden als netwerkplanner bij Ziggo. Daar word ik zo blij van. Daarnaast begeleid ik mensen vanuit de Hogeschool van Amsterdam, Nuon en de Telegraaf Media Groep. Heel afwisselend dus want iedereen draagt een beetje de cultuur van het bedrijf met zich mee waar hij of zij vandaan komt.

Wat werkt goed in de S-Buddy aanpak en past bij jou?

De persoonlijke aandacht! Ben bijvoorbeeld een echte Rotterdammer, aan het begeleiden en die is uiteraard Feijenoord fan. Dan app ik hem op zondagavond als Feijenoord heeft gespeeld, zo van: “ het was weer niet best he”. En hij is blij met mij, ziet mij als hulp en vraagbaak maar ook zeker als stok achter de deur om in beweging te blijven.

Wat is typisch Manon Kors als we het je kandidaten zouden vragen?

‘Keep looking, don’t settle’. Blijf niet hangen in negativiteit, blijf in beweging. Ik geef kandidaten ruimte om hun verhaal te doen bij bijvoorbeeld een afwijzing maar motiveer en stimuleer hen er niet in te blijven hangen!

Je doet nog meer toch Manon?

Jazeker, ik coach binnen een groot IT omscholingstraject van de Hogeschool van Amsterdam . Ik begeleid kandidaten die al een Master op zak hebben tijdens hun omscholing van een jaar tot Software Engineer. Tijdens teamsessies bespreek ik thema’s als samenwerken, energie en de wereld van werk. Tijdens individuele gesprekken gaat het over henzelf, hoe het gaat en waar ze tegen aanlopen tijdens de opleiding. Het is dankbaar werk. Het is mooi om met hen naar hun certificaatuitreiking toe te werken.

Zie je nog trends in de wereld van solliciteren?

Ja, steeds meer gaan zaken online en via bureaus. De motivatiebrief wordt daardoor minder belangrijk en het persoonlijke contact met in eerste instantie het bemiddelingsbureau wordt belangrijker. Dus ik heb veel aandacht voor assertiviteit, dat een kandidaat die wordt benaderd via LinkedIn niet terugschrijft maar de telefoon durft te pakken en direct belt.

Wil je nog iets kwijt aan onze lezers?

Geniet van de mooie herfstkleuren, ik ben gek op de herfst!