Marco Holthof over het eerste contact met S-Buddy

Marco Holthof, 40 jaar uit Zwolle, kreeg afgelopen maart te horen dat hij boventallig zou gaan worden per november van dit jaar. Een behoorlijke schok na 20 jaar dienst bij de Rabobank. Omdat zijn vriendin was bevallen van hun eerste kind samen, koos Marco voor S-Buddy, zodat hij zijn persoonlijke sollicitatie adviseur heeft zonder dat hij daarvoor steeds op pad hoeft.

Gefeliciteerd met jullie zoon!

Ja dat is heel mooi. We hadden niet meer op een kindje gerekend en toch raakte mijn vriendin ineens zwanger, een kadootje. Dat maakte wel dat ik de eerste maanden nadat ik hoorde dat ik boventallig zou gaan worden daar niet echt mee bezig was.

 

En toen langzaam toch het besef indaalde dat je je baan ging verliezen……?

Ik ben gaan zoeken op vacaturesites en op sites van 25 bedrijven hier in de buurt. Zwolle is best een bedrijvige stad maar toch zijn de meeste vacatures vaak in de Randstad. Dus daarin moet ik gericht zoeken.

 

Je bent ruim van tevoren in gesprek gegaan met je Manager Arbeids Mobiliteit (MAM) Miranda Goris van de Rabobank. Kon zij je goed helpen?

Ja, ze heeft tips en helpt je om te focussen. Samen met haar ben ik gaan kijken op de portal waar allerlei ondersteuning wordt aangeboden bij het solliciteren. Trainingen, cursussen, coaching, van alles.

 

En waarom heb jij gekozen voor S-Buddy?

Mijn zoon was net geboren en m’n vriendin is nog aan het herstellen dus ik wilde niet te veel reizen en vastzitten aan trainingsdagen.  Veel cursussen, trainingen en workshops op de portal zijn in de Randstad. Toen adviseerde Miranda me om met S-Buddy te gaan werken, die werken via telefoon en online, dat paste heel goed.

 

Je hebt op de site van S-Buddy zelf een passende S-Buddy gekozen, werkte dat?

Ik heb de filmpjes van de verschillende S-Buddy’s bekeken en kreeg direct een goed gevoel bij Margot. Ze straalt rust uit, kijkt naar de persoon zelf en werkt vanuit haar gevoel, wat ik prettig vind. Die voorkeur heb ik aangegeven bij mijn inschrijving en een dag later belde ze mij meteen voor een afspraak.

 

Ja, de eerste afspraak is altijd live zodat je daarna via telefoon of online verder kunt met elkaar. Klopte je gevoel over Margot?

Ja, zeer zeker. Ze gaf nog aan dat ik altijd een andere S-Buddy kon kiezen mocht de klik er toch niet zijn maar dat was absoluut niet nodig.

 

Hoe verloopt het contact?

We spreken elkaar om de week uitgebreid aan de telefoon. Dat hebben we samen bedacht tijdens de intake. We nemen vacatures door, sollicitatiebrieven, ze geeft me tips en uitdagingen en ze kijkt mee met wat ik aan het doen ben. Heel fijn en heel persoonlijk.

 

Je bent nu een kleine anderhalve maand bezig, best kort nog.

Ik heb er al heel wat sollicitaties uit en inmiddels ook enkele afwijzingen binnen. Margot kwam laatst met een tip voor een vacature bij “Staatvast” als schuldhulpverlener. Helaas was de vacature hier in de omgeving al ingevuld maar ze houden mijn CV in hun bestand mocht er weer een mogelijkheid komen. Dat heb ik inmiddels bij meer bedrijven en organisaties gedaan.

 

Wil je nog wat kwijt aan de lezers van onze nieuwsbrief?

Jazeker. Kies ook voor een S-Buddy. Dan heb je je eigen sollicitatie adviseur altijd bij de hand. Heel fijn en heel persoonlijk! Voor mij veel beter dan anderhalf uur in de auto voor een workshop in Rotterdam ofzo. Ik ben erg positief en weet zeker dat ik zal slagen!