Aanbod werkgever ‘schot in de roos’

Als 45-plusser mag ik bij mijn werkgever de Volksbank meedoen aan een ontwikkel-adviestraject. Om nu en later met plezier mijn werk te blijven doen.

“Altijd doen”, denk ik bij mezelf en omarm het vooruitzicht. Is er niet zo’n cliché uitspraak als: ”je bent nooit te oud om te leren?” Maar wat als je 60-plusser bent?

Heeft ontwikkeling nog zin voor 60-plussers?

Iedereen wil zich blijven ontwikkelen. Want ook al tekent mijn pensioendatum zich scherp af tegen mijn toekomsthorizon, het betekent niet dat mijn leven dan stopt. Wél bereid ik me voor op een nieuwe fase. Zo heb ik een lijst gemaakt met activiteiten en wensen voor na mijn pensioen. Hoog in de top 3 daarvan staat: “blijven werken”. Geen 9 tot 5 job en geen files meer! Wél datgene waar ik mijn ziel en zaligheid in kwijt kan en mezelf in blijf herontdekken.

De voltreffer

De gesprekken met mijn coach zijn voor mij een regelrechte voltreffer geweest. Want tijdens het coachen heb ik mijn leven voorbij zien flitsen. Er ontstond bij mij een flow. De gewaarwording dat ik langs alle gelopen levenswegen best veel kennis en ervaring heb verzameld. Elementen die als bouwstukken in elkaar glijden en mij maken tot wie ik ben. Mijn coach wist ze slim te vertalen naar het ‘nu’. En plotseling zijn mijn sluimerende toekomstplannen levensvatbaar. Met nieuwe carrièremogelijkheden scherp in het vizier daagt mijn coach mij uit. Maak maar een eigen website en leef je naar hartenlust uit met content. Dat heb ik gedaan, want als ik dan toch freelance-website-content-schrijver wil zijn, dan is dit meteen mijn vliegende start.

Coaching is gewoon doen!

Het is méér dan leren plezier te halen uit je werk. Het is vooral púúr persoonlijk.  Mijn boog staat in ieder geval weer strak gespannen en ik hoor het suizen van de pijl die ik feilloos heb afgevuurd op mijn doel.

Marian Burke